Ελένη Δήμου
Ψυχολόγος-Εκπαιδεύτρια

Ονομάζομαι Ελένη Δήμου και είμαι Κλινική Ψυχολόγος. Εργάζομαι στην ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ ως Υπεύθυνη της Υπηρεσίας Ενδυνάμωσης Γυναικών, «Υπατία». Μέσω της καθημερινής μου επαφής και εμπειρίας στην υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών έχω αποκτήσει μια ευρεία εικόνα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ιδιαίτερες και εξατομικευμένες ανάγκες τους. Οι συμμετοχές μου σε αποστολές για παρεμβάσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως τις πυρκαγιές στην Αττική (2023) και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία (2023), μου έχουν προσφέρει γνώση στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

Η ακαδημαϊκή μου εκπαίδευση περιλαμβάνει Πτυχίο Ψυχολογίας (BSc) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στην Εφαρμοσμένη Κλινική Ψυχολογία και Συμβουλευτική από το University of Derby.

Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τη δύναμη να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να αναπτυχθεί επιφέροντας θετικές αλλαγές στη ζωή του. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους να βρουν αυτή τη δύναμη και να την αξιοποιήσουν.