Μαρία Κούτρα
Ψυχολόγος/ Εκπαιδεύτρια

Η Μαρία Κούτρα είναι Κλινική Ψυχολόγος, σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο (MSc) στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Κλινικής Ψυχολογίας” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύεται σε ζητήματα αγχωδών διαταραχών και ιδιαίτερα άγχους υγείας, διαταραχών διάθεσης και ψυχοσωματικών δυσκολιών. Εργάζεται ως Ψυχολόγος στην «Ανοιχτή Γραμμή» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία και στην Διακοπή Καπνίσματος.

Παράλληλα απασχολείται στο Κέντρο για την Υποστήριξη, την Έρευνα και την Εκπαίδευση στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕΥΕΕΨΟ) της Ε.Α.Ε. έχοντας ως αντικείμενο εργασίας την ψυχοθεραπεία εφήβων και νέων ογκολογικών ασθενών, την συμβουλευτική των γονέων και των αδερφών των ασθενών, την ψυχοθεραπεία των επιβιωσάντων που νόσησαν κατά την περίοδο της εφηβείας καθώς και ομάδες ευαισθητοποίησης γονέων γύρω από θέματα που αφορούν την εφηβεία στο ξενώνα του συλλόγου «Φλόγα».

Επιπρόσθετα είναι εξωτερικός συνεργάτης της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ και εργάζεται ως Εξωτερική Επόπτρια-Ψυχολόγος πραγματοποιώντας εποπτείες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με το προσωπικό του φορέα με σκοπό την διαχείριση άγχους και την επεξεργασία δυσκολιών επαγγελματικού χαρακτήρα.

Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως Κλινική Ψυχολόγος σε δομή ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ψυχικά πασχόντων με νοητική υστέρηση και συνοδές ψυχικές διαταραχές.

Υπήρξε εκπαιδευόμενη ψυχολόγος στην Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” καθώς και στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ο Άγιος Σάββας”.

Είναι εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων στην Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Εφήβων(ΕΨΨΠΕ) και εργάζεται ιδιωτικά με βάση της αρχές της ψυχαναλυτικής προσέγγισης με εφήβους και νέους ενήλικες.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.