Όλες οι στιγμές που έπεσες και ξανασηκώθηκες. Όλες οι φορές που ένιωσες την ανάγκη για μια αλλαγή. Όλες οι στιγμές που σε περιμένουν έρχονται το επόμενο τρίμηνο κάνοντας  #RESTART. Restart σε αυτά που θέλεις να αλλάξεις, σε όλες τις δυνατές συγκινήσεις που έρχονται. Μια ομάδα οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σε καλούν να κάνεις restart στην υγεία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Μέσα από προκλήσεις και δράσεις σε καλούν να συμμετάσχεις με το δικό σου restart και να γίνεις μέλος της προσπάθειας μας για την υλοποίηση 10.000 δράσεων εθελοντισμού.

 

Αναλυτικότερα οι δράσεις:

 

RESTART YOUR MIND

Η σηματοδότηση της νέας αρχής στην μετά-Covid εποχή πηγάζει μέσα από τον τρόπο σκέψης του καθένα από εμάς και στοχεύει στην ευρύτερη αλλαγή. Έτσι, με αφορμή την εκκίνηση της καινούριας περιόδου, απευθυνόμαστε προς τους συνανθρώπους μας ρωτώντας τους τι σημαίνει επανεκκίνηση για τους ίδιους και πως μπορεί ο καθένας να ξεκινήσει μια παραγωγική και ενεργή περίοδο προσφοράς και δράσης στη ζωή του, δίνοντας το έναυσμα του νέου ξεκινήματος.

Παράλληλα, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που εορτάζεται 7/4, πρόκειται να αποτελέσει το ορόσημο προαγωγής της έγκαιρης λήψης μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας των ατόμων. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ημέρας θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενίσχυσης της ευαισθητοποίησης σε θέματα σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, ασκήσεις ενδυνάμωσής και μια μεγάλη δράση υποστήριξης πρωτοβουλιών αιμοδοσίας.

 

RESTART YOUR SOUL

Η περίοδος του Μαΐου εστιάζει σε θεματικές ενδυνάμωσης της ψυχικής ανθεκτικότητας και της δραστηριοποίησης μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα έλλειψης της έκφρασης μέσα από την τέχνη, πρόκειται να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε πολίτη ή επισκέπτη που περπατάει δίπλα από μεγάλα μνημεία της Θεσσαλονίκης να χαρίσει το δικό του μήνυμα σε έναν λευκό πίνακα, εκφράζοντας τους τρόπους με τους οποίους ο κάθε ένας μπορεί να θεσπίσει νέους στόχους και όνειρα στα μελλοντικά του πλάνα. Ακόμα, η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού θα δώσει το στίγμα του νέου ξεκινήματος, μέσα από μουσικά δρώμενα και δράσεις ευαισθητοποίησης επικεντρώνοντας στις ανάγκες του καλλιτεχνικού χώρου και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι καλλιτέχνες εν καιρώ πανδημίας. Ο Μάιος δίνει τη σκυτάλη στη εποχή του καλοκαιριού, με την προαγωγή της διαφορετικότητας να έρχεται σε πρώτο πλάνο στο πλαίσιο του νέου podcast του Connect Your City με θέμα «Remove labels».

 

RESTART YOUR WORLD

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας της διαφορετικότητας και της δράσης για το κλίμα. Υπό αυτό το πρίσμα, την συγκεκριμένη περίοδο θα διεξαχθεί ένας δημιουργικός κύκλος συζητήσεων και διαλόγων με θέμα τη διαφορετικότητα και θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ που πραγματεύεται την ενεργή συμμετοχή των πολιτών ενάντια στη κλιματική αλλαγή. Το αποκορύφωμα της γιορτινής αυτή περιόδου θα αποτυπωθεί μέσα από μια μεγάλη δράση καθαρισμού στη πόλη της Θεσσαλονίκης με τη παράλληλη στήριξη φορέων και ομάδων της πόλης . Με αφορμή δηλαδή τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και τις συλλογικής δράσης θα δοθεί έμφαση στη κοινωνική μέριμνα και ατομική ευθύνη των πολιτών στα οικολογικά ζητήματα. Ακόμα τον ίδιο μήνα θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέματα ψυχικής υγείας και ευεξίας με καθοδηγητικό και συμβουλευτικό ρόλο που αποσκοπούν στη ψυχική ενδυνάμωση και ακεραιότητα. Εκτός από αυτό η ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες θα συνεισφέρουν πνευματικά και σωματικά στο άτομο, συμβάλλοντας όχι μόνο στη σωματική ευεξία αλλά και στην διαμόρφωση συλλογικών και ηθικών αξιών. Τέλος οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες και η δημιουργική απασχόληση θα δημιουργήσουν ένα κλίμα συναισθηματικής αποφόρτισης.

 

Παράλληλα, ο Ιούνιος είναι ο μήνας που ξεκινάει το νέο πολυθεματικό Φεστιβάλ Yonder στη Βόρεια Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.iasismed.eu

Για να πάρετε μέρος στο Restart κατεβάστε την εφαρμογή CONNECT YOUR CITY, εδώ.

 

Συνδιοργανωτές
YONDER, FABRIC REPUBLIC, CONNECT YOUR CITY, EDIFY CENTRE, TAG GREEN, Ευρωπαϊκή Έκφραση (ΕΚΠΕΘΕ), επέκεινα χώρα.