Μένουμε στο σπίτι και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε (Digital Welcome – Μέρος 2ο)

Το Edify προσφέρει δωρεάν κάθε μήνα και ένα αξιόπιστο Ευρωπαϊκό Εργαλείο (Εκπαιδευτικό-Συμβουλευτικό οδηγό), ο οποίος έχει κατασκευαστεί υπό το πρίσμα των Ευρωπαικών Προγραμμάτων, στα οποία ο φορέας μας συμμετέχει ενεργά, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδεύσεις συμβουλευτικού -κυρίως- περιεχομένου.

Τον Μάιο προσφέρουμε το 2ο και τελευταίο μέρος του εκπαιδευτικού οδηγού του προγράμματος «Digital Welcome» που κέρδισε το πρώτο βραβείο Πανευρωπαϊκώς (Lifelong Learning Platform- Awards) ως ένα από τα τρία καλύτερα ευρωπαϊκά-εκπαιδευτικά εργαλεία για το 2019.

Τι θεματικές περιλαμβάνει το 2ο μέρος του εκπαιδευτικού πακέτου;

Πώς μπορείς να δημιουργήσεις ψηφιακές ιστορίες (digital stories), stop motion video (ενότητα στην οποία μπορούν να πάρουν μέρος γονείς και παιδιά από 6-12 ετών και έφηβοι, ή απλά video games.

Επιπλέον, πώς μπορείς να εξασκήσεις τα soft skills σου, και τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες με πρωτότυπες ασκήσεις;

Μέσω του Εκπαιδευτικού προγράμματος «Digital Welcome» , επικοινωνείς, διασκεδάζεις και βελτιώνεις τις ψηφιακές σου δεξιότητες. Μπορείς επιπρόσθετα, να συμμετέχεις σε ένα από τα εκπαιδευτικά challenges, που περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω:

 

Πληροφορίες:

Απευθύνεται σε: εκπαιδευτικούς, γονείς, παιδιά, εφήβους, ψυχολόγους, εκπαιδευτές βιωματικής εκπαίδευσης, καλλιτέχνες αλλά και σε οποιονδήποτε θα ήθελε να μπει στον μοναδικό κόσμο της ψηφιακής αφήγησης

Αν ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις το υλικό δωρεάν κάνε την εγγραφή σου εδώ (ακολουθεί μια google form) και κάνε like στην facebook page του Edify Centre https://www.facebook.com/edifycentre/

Αν θέλεις να πας ένα βήμα παρακάτω, μπορείς να συμμετέχεις σε ένα ή και περισσότερα από τα παρακάτω εκπαιδευτικά challenges:

 

Εκπαιδευτικά challenges (Μέρος 2ο):

1) Δημιούργησε μια ψηφιακή ιστορία (μάξιμουμ 3:30 λεπτών) διαλέγοντας ένα από τα παρακάτω θέματα:

-Ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή σου

ή

-Ένα αστείο γεγονός στη ζωή σου

(Απευθύνεται μόνο σε ενήλικες- ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΩΣ 31/5 ΩΡΑ 21:00)

 

2) Δημιούργησε μόνος σου ή και με την οικογένεια σού και τα παιδιά σου (6-12 ετών και έφηβοι) ένα stop motion video (μάξιμουμ 2 λεπτών) με θέμα:

– Μια φανταστική πόλη που θα ήθελα να ζω

Απευθύνεται σε ενήλικες & γονείς μαζί με τα παιδιά τους – ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ STOP MOTION VIDEO ΣΑΣ ΩΣ 31/5 ΩΡΑ 21:00)

 

Κατεβάστε το υλικό εδώ: [download_after_email id=9588]

 

 

Όσοι δηλώσουν συμμετοχή στα εκπαιδευτικά challenges θα πρέπει να συμφωνήσουν με την πολιτική της εταιρίας για τα προσωπικά τους δεδομένα (GDPR). Κατόπιν μπορούν να στέλνουν διευκρινήσεις & απορίες στον εκπαιδευτή Αντώνη Μπέρτο στο e-mail ([email protected]) και να συμμετάσχουν σε μια ομαδική εκπαίδευση για κάθε challenge όπου θα συζητηθούν οι συγκεκριμένες απορίες και θα δοθούν και εκπαιδευτικές προτάσεις.

 

Όσοι συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά challenges θα πάρουν βεβαίωση συμμετοχής, η οποία θα σταλθεί ηλεκτρονικά στο μειλ τους.