Στέφανος Αλεβίζος
Ψυχολόγος-Εκπαιδευτής

Ο Στέφανος Αλεβιζός, PhD Ψυχολόγος, είναι αφοσιωμένος ψυχολόγος με διδακτορικό στην «Απομάκρυνση των Παιδιών από την Οικογένειά τους λόγω Κακοποίησης: Θεωρητική και Εμπειρική Διερεύνηση στην Ελλάδα». Από το 2006, δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα της προστασίας του παιδιού, κινούμενος από μια βαθιά δέσμευση για την προστασία των δικαιωμάτων και της ευημερίας των ευάλωτων παιδιών.

Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών, την ενδοοικογενειακή βία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ως ερευνητής, συμμετέχει σε διάφορες ερευνητικές πρωτοβουλίες και Ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα έργα που στοχεύουν στην αντιμετώπιση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων.

Συνεργαζόμενος με διεθνή δίκτυα και πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική, εργάζεται ακούραστα για την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών και την ενίσχυση των προστατευτικών μέτρων για τα παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο. Ο στόχος του είναι να συμβάλει σε έναν ασφαλέστερο και πιο δίκαιο κόσμο για όλα τα παιδιά.