Χαρά Σπυροπούλου
Ψυχολόγος – Εκπαιδεύτρια

Η Xαρά Σπυροπούλου είναι Ψυχολόγος και Υπεύθυνη Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Έρευνας του Δικτύου Υπηρεσιών για παιδιά – εφήβους και νέους “Connect Your City”, της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ. Κατέχει πτυχίο Ψυχολογίας BSc, (Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών), Δίπλωμα στη Θετική Ψυχολογία/Θετική Συμβουλευτική (Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ), Τετραετή εκπαίδευση στην Γνωσιακή και Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία (ΙΕΘΣ- Μέλος EEΕΣ), και Mεταπτυχιακό τίτλο σπουδών -εν εξελίξει- (MSc) “Έγκαιρη Παρέμβαση στην Ψύχωση” (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο)

Έχει εκτεταμένη κλινική εμπειρία ως Ψυχοθεραπεύτρια και Υπεύθυνη Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ανηλίκων και ενηλίκων. Επιπρόσθετα, η κα. Σπυροπούλου εργάζεται ως Ερευνήτρια στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, εμπλέκεται σε Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα, αναπτύσσει και εφαρμόζει ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες για επαγγελματίες, φροντιστές και εαυάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, ενώ συγγράφει Ερευνητικά προγράμματα και επιστημονικές δημοσιεύσεις συναφείς με το αντικείμενο εξειδίκευσής της.

Τέλος, είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια σε καταστάσεις κρίσεων, με την ίδια να έχει συμμετέχει τα τελευταία χρόνια σε ανθρωπιστικές και περιβαλλοντικές κρίσεις ανά τον κόσμο, προσφέροντας εθελοντικά, ανθρωπιστική υποστήριξη και πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, είναι  πιστοποιημένο μέλος της Special Assistance Team της Aegean Airlines, μέσω της Blake Emergency Services, διασφαλίζοντας την εξειδίκευσή της στη διαχείριση αεροπορικών κρίσεων.