Ιωάννα Αλπέρτη

Ψυχολόγος – Εκπαιδεύτρια

Η Αλπέρτη Ιωάννα είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (αρ. αδείας 24271/08), με ειδίκευση στη Συμβουλευτική Συνθετική Ψυχοθεραπεία -BTEC Advanced Professional Diploma in Integrative Counselling και με μετεκπαίδευση στην Κλινική Ψυχοπαθολογία-Διαφοροδιάγνωση (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αιγινήτειο). Επιπλέον έχει καταρτιστεί στην Ασθενοκεντρική προσέγγιση (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο),  έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων που αφορούν την Ψυχολογία παιδιών-εφήβων και  γονέων και έχει λάβει επιμόρφωση από την ΚΕΔΕ Και το Ίδρυμα Friedrich Ebert Stiftung στην Επικοινωνία Δίχως βία.

Εργάζεται ως  Επιστημονικά Υπεύθυνη-Ψυχολόγος στην ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ από τον Μάρτιος του  2008 έως σήμερα. Στο διάστημα της έως τώρα εργασίας της έχει διευθύνει ένα Οικοτροφείο ατόμων με Ψυχική Νόσο και Νοητική αναπηρία, ένα Προστατευμένο Διαμέρισμα Ημιαυτόνομης διαβίωσης ατόμων με Ψυχική νόσο και είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ. Αποτελεί την κεφαλή της ομάδας των Ψυχολόγων του φορέα και έχει εργαστεί ως εσωτερικός διαχειριστής συστήματος ποιότητας ISO στις δομές και τις υπηρεσίες του φορέα. Συμμετέχει στην εθνική γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τον Κορονοιό-10306.

Εμπλέκεται ενεργά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus + Key action 1 και 2.  Eίναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων με Α.Μ. ΕΒ30832/2017 (ΕΟΠΠΕΠ), σχεδιάζει και υλοποιεί ψυχοεκπαιδευτικά εργαστήρια για το προσωπικό, τους εθελοντές και την  κοινότητα και λειτουργεί ως εκπαιδεύτρια/επόπτρια νέων ψυχολόγων που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε δομές και υπηρεσίες της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.